Etter å ha syklet nærmere en time i runden på Fredriksten Festning hadde OL-deltager Emil Lindgren kontroll da spurten og oppgjøret om seieren skulle avgjøres. Dermed forsvarte han seieren i showrittet som var en nyvinning i fjor. På de to neste plassene fulgte svenske Magnus Palmberg, som tok andreplassen noen centimeter før fjorårets vinner av Birkebeinerrittet, Anders Hovdenes.

Les artikkel i Halden Arbeiderblad:
Vant som en gentleman

Grenserittet i bilder

Reportasje med bilder av alle vinnerne i Grenserittet

Stor reportasje fra Ungdomsrittet torsdag

Se reportasjer fra Grenserittet 2008 og tidligere års grenseritt
Vinner+Emil+Lindgren+mellom+festningsmurene+etterfulgt+av+Anders+Hovdenes+og+Magnus+Palmberg.+%28Foto%3A+Bj%F8rn+Johannessen%29
Vinner Emil Lindgren mellom festningsmurene etterfulgt av Anders Hovdenes og Magnus Palmberg. (Foto: Bjørn Johannessen)
Deltagerne roste årets løype som var lagt om i forhold til i fjor. Det ble innledningsvis syklet i 50 minutter i den ca 2 km lange løypa der det var lagt inn flere spurtpriser underveis. Da 50 minutter var unnagjort gikk det over i to avsluttende runder der det skulle kjempes om totalseieren og 15.000 kroner. Og det var på sisterunden Lindgren viste seg som sterkest og ristet av seg konkurrentene.

Arrangementets hjemmeside

Reportasje fra fjorårets showritt
Bilder

Stor innsats da starten på showrittet gikk. (Foto: Per Inge Østmoen)

Emil Lindgren i siluett i et av rittets hopp. (Foto: Bjørn Johannessen)

Svensker på de to første plassene. Her ved Magnus Palmberg som ble nummer to. (Foto: Bjørn Johannessen)

Anders Hovdenes i tet midtveis på siste runde. Men fjorårsvinneren i Birken måtte til slutt se to svensker foran seg på resultatlista. (Foto: Bjørn Johannessen)

Svenske Mattias Wengelin satte sitt preg på rittet og ligger her i tet. Men mot slutten klarte han ikke helt å holde følge med de tre som her ligger bak og la beslag på de beste plassene. (Foto: Bjørn Johannessen)

Mattias Nilsson på vei opp mot Festningen. (Foto: Bjørn Johannessen)

Nedover rullesteinen. (Foto: Kjell Vigestad)

Danske Niels Bay Petersen... (Foto: Bjørn Johannessen)

...og landsmann Rasmus Jessing. (Foto: Bjørn Johannessen)

Benjamin Justesen etterfulgt av Kristian Torgersen og Lars Bleckur. (Foto: Bjørn Johannessen)

Svenske Magnus Darwell. (Foto: Bjørn Johannessen)

Henrik Kippernes. (Foto: Bjørn Johannessen)

Idyll over "Den Hvite Brua" på Fredriksten. (Foto: Kjell Vigestad)

Mattias Nilsson. (Foto: Bjørn Johannessen)

Plankekjøring? På vei opp over festningsmurene. (Foto: Per Inge Østmoen)

Emil Lindgren over kanten. (Foto: Per Inge Østmoen)

Danske Casper Saltoft med kanoner i bakgrunnen. (Foto: Kjell Vigestad)

Greg Saw kom heller ikke ren gjennom løypa. (Foto: Kjell Vigestad)

Selv om det gjennom sommeren er "Allsang På Grensen" som gir Fredriksten Festning og Halden den største medieoppmerksomheten, var det denne helga Grenserittet som var i medias rampelys. (Foto: Kjell Vigestad)

Og over trelemmer. (Foto: Kjell Vigestad)

Rittet forløp ikke uten dramatikk... Da tre runder gjenstod hadde Wengelin og Hovdenes et uhell der de hektet og falt. Uhel kan skje, selv i lette partier av løypa. Rittets vinner Emil Lindgren gikk klar av problemene, men sporty nok stoppet han opp og ventet på sine konkurrenter. (Foto: Kjell Vigestad)

Lindgren var suveren i spurten. Hovdenes og Palmberg kjemper om 2. plass. (Foto: Kjell Vigestad)

Hovdenes kjempet om 2. plassen, men måtte gi tapt på målstreken for svenske Palmberg. (Foto: Kjell Vigestad)

Hovdenes fikk imidlertid med seg en av spurtprisene underveis. (Foto: Kjell Vigestad)

Premiepall med de seks beste rytterne. (Foto: Per Inge Østmoen)